Vampyrrapport 1

Vi började jobba på vårt nyårslöfte i förtid och har redan sett tre vampyrfilmer sen sist:
Draculas Dotter (1936)
Twilight (2008)
och Daughters of Darkness (1971)

Alla tre har den här handlingen gemensamt: Någon som inte vet vad vampyrer är möter en mystisk men sexig person. Samtidigt sker oförklarliga mord i närheten. Alla offer har blivit tömda på blod och en gubbe hintar om att det är vampyrer.

Sen fortsätter det lite olika. I Twilight är det ju inte Edward som är mördaren, men det är kul att regissören har ändrat i tidslinjen så att man ska misstänka honom. Annars känns det som att allt som går att sägas om Twilight redan har sagts. Den är ju inte bra tyvärr :(

På minussidan är de obehagliga parallellerna till kvinnomisshandel och att Cullens nog är de enda på riktigt heterosexuella vampyrerna. Det finns en väldigt speciell scen när alla vampyrparen står och kramar varandra i köket. Vi tycker inte att det borde vara okej för vampyrer att få ha så kristen estetik? På plussidan är att den är väldigt rolig, särskilt i början när Bellas människokompisar får ha lite repliker. Jaja vi går vidare.

Draculas Dotter var mellanbra. Det bästa är att vampyren i filmen, grevinnan Zaleska, är bra på att göra entré. Hon har slängkappa och skrider in väldigt dramatiskt, med ansiktet vänt uppåt och bortåt från alla andra i rummet. Så ska en vampyr bete sig!! Snygg affisch också som ni ser. Annars var filmen mer rolig än dramatisk, och inte alls så lesbisk som vi hade hoppats på. Gissar att det finns bättre vampyrfilmer från den tiden att se.

Vi blev i alla fall VÄLDIGT nöjda med Daughters of Darkness!! Snygg! Sexig! Bra musik! Lite läskig :( Handlingen följer ett ungt nygift par. De tar in på ett hotell off-season i Ostend, där de är helt ensamma. Extra mysigt för mig och Julija för vi var också ensamma på hotellet när vi var på bröllopsresa. Titta vad mysigt de har när de äter frukost:

Samtidigt sker förstås blodiga mord på unga vackra kvinnor i Brygge. Stefan (killen i paret) är misstänkt intresserad av fallet. En mystisk grevinna tar in på hotellet, tillsammans med sin sexiga "sekreterare". Det blir lite cluedo-stämning när en pensionerad polis dyker upp på det tomma hotellet för att ställa frågor.

Något som dels gav filmen nerv, dels gjorde den sant lesbisk är att det är Stefan och inte vampyrismen som är mest obehaglig. Väldigt stor skillnad från Draculas Dotter m.fl, där hela poängen är att Hjälten ska rädda Hjältinnan från Vampyren. Det blev också väldigt spännande förstås när man inte är säker på vilket slut man hoppas på. >:3 Det är som Twilight fast dubbelt tvärtom. Killen är inte vampyren men vampyren är inte skurken etc.

Det enda minuset var kanske att vi inte kände hos helt säkra på vad det var som egentligen hände när vi sett klart. Vi undrade särskilt om Ilona var vampyr och vad som var grejen med Stefans mamma. Men tänker att det kanske var så "på den tiden". No thoughts just vibes. Och vilka vibes det var!!!!!!!!

Efter filmen skulle vi gå och lägga oss och hade en sån konversation som man alltid har efter en sån film ni vet. Typ "Vår bröllopsresa var bättre" "Nu vill jag också bo på hotell" "Vilken tur att inte du är en vampyr men jag skulle älska dig i alla fall om du var det" osv. Men!!! Mitt i detta gulligullande lyfte jag på min kudde och under den låg den här boken:

Då kändes det som att jag kanske HAR gift mig med en vampyr i alla fall???

Nästa inlägg blir en inne-lista. Hejdå!

2022-12-30

Nyare inlägget Äldre inlägget
Comment Form is loading comments...